MARY KAY

~MARY KAY~
MARY KAY???

Pernah dengar tak pasal Mary Kay?

Mary Kay ni produk kecantikan yang terdiri daripada produk penjagaan kulit, badan + kosmetik..
Produk ni dah wujud sejak tahun 80an lagi..
So, dah nak masuk 40 tahun berada di pasaran..
Yang specialnya tentang Mary Kay ni ialah...
Pengguna tak akan dapat beli dimana-mana kedai termasuklah pasaraya, watson, guardian dan ect..
Sebab, pengguna kena beli melalui Independent Beauty Consultant yang telah berdaftar dengan Mary Kay..
Dan saya, mamayatie adalah salah seorang daripadanya =)

Kenapa Mary Kay tak jual kat kedai2 biasa??
Mary Kay ada sebab untuk berbuat demikian...
  1. Sebab Mary Kay nak menjaga kualiti produknya dan mengelakkan produknya di"pirate" kan dalam pasaran..Macam kita tahu, banyak produk berjenama di"pirate"kan di pasar2 malam kn..so, ini adalah salah satu langkah efektif yang diambil oleh Mary Kay
  2. Mary Kay nak membantu golongan wanita terutamanya untuk menjana ekonomi dan pendapatan..kalau diwujudkan Independent Beauty Consultant, dapatlah golongan2 wanita ni mencari duit tambahan bagi menampung kehidupan..betul tak?? =) 
                                          Jom tengok apa produk yang menarik dalam rangkaian Mary Kay!!


TIMEWISE MIRACLE SET 
Also have in Normal to dry set & Combination to oily set
( Cleanser, Moisturizer, Night Solution, Day Solution)

Nak info yang lagi clear? click ni TimeWise Miracle Set( Anti Aging)



MARY KAY MelaCEP WHITENING SYSTEM
(Foaming Cleanser, Freshener, Essence, Mask, Day Moisturizer, Night Cream, Dark Spot Serum, Foundation)

Nak info yang lebih clear? click ni Mary Kay MelaCEP Set





MARY KAY SYSTEM for ACNE PRONE SKIN
(Cleanser, Pore Purifying Serum, Spot Solution, Body Spray)

Nak info yang lebih clear? Click ni Acne Prone Skin Set





MARY KAY BOTANICAL CUSTOMIZED 
SKIN CARE
(Cleanser, Mask, Moisturizer, Freshener)


Nak info yang lebih clear? Click ni Mary Kay Botanical Customized Skin Care






Actually ada banyak lagi skin care produk dari Mary Kay ni such as Macrodermabasion Set & ect..
senang cerita, pegi je dekat Mary Kay Website
Sure korang boleh tengok lagi clear..=)
Jom kita move ke part yang ramai oramg suka!!



~MAKE UP ~




MARY KAY CONCEALER

Nak tengok color yang ada? click sini Mary Kay Concealers Colors




MARY KAY FULL-COVERAGE FOUNDATION
Nak tengok color yang ada? Click sini Full-Coverage Foundation



MARY KAY OIL MATTIFIER

Nak tahu detail tentang produk ni? Click sini Mary Kay Oil Mattifier


MARY KAY MINERAL POWDER FOUNDATION

Nak tengok color yang ada? Click sini Mineral Powder Foundation




MARY KAY LOOSE POWDER

Nak tengok color yang ada? Click sini MK Loose Powder








MARY KAY SHEER MINERAL PRESSED POWDER

Nak tengok color yang ada? Click sini Sheer Mineral Pressed Powder




MARY KAY MINERAL EYE COLOR
Nak tengok color yang ada? Click sini Mineral Eye Color



MARY KAY BROW DEFINER PENCIL
Nak tengok color yang ada? Click sini Brow Definer Pencil







MARY KAY EYELINER
Nak tengok color yang ada? Click sini 
MK Eyeliner 

Pilihan lain? Try la MK LIQUID EYELINER



MARY KAY ULTIMATE MASCARA

Nak tengok color yang ada? Click sini  
MK Ultimate Mascara

Pilihan lain? Try la MK WATERPROOF MASCARA



MARY KAY MINERAL CHEEK COLOR

Nak tengok pilihan color yang ada? Click sini Mineral Cheek Color

Ada tak yang lain?? Of course la ada! Click sini Limited Edition MK Mineral Cheek Color Palette





MARY KAY TINTED LIP BALM SUNSCREEN SPF 15
Nak tengok color yang ada? Click sini  
MK Tinted Lip Balm SPF 15


MARY KAY CREME LIPSTICK

Nak tengok color yang lebih clear? Click sini MK Creme Lipstick





MARY KAY NOURISHINE LIP GLOSS

 Macam mana nak tengok color? Click sini
MK Nourishine Lip Gloss





MARY KAY LIP LINER
Nak tengok color yang ada? Click sini  
MK Lip Liner


Ada banyak sangat other Lip Products dari Mary Kay such as


Ok, Mary Kay juga gunakan pendekatan refiled balik make up if dah habis..
Contohnya powder, eye color, cheek color & ect..
So, kalau dah habis kita tak la buang semua & beli baru including compactnya..
Kita just beli apa yang kita suka + refiled je balik dalam compact yang sedia ada..

Kalau nak tahu dan tengok lebih lanjut, klik ini COMPACTS & APPLICATORS


Mary Kay juga terkenal dengan 
Extended Care..Contohnya



INTENSE MOISTURIZING CREAM
Nak info yang lebih tentang produk ni? Click sini MK Intense Moisturizing Cream




INDULGE SOOTHING EYE GEL
Nak tahu lebih lanjut tentang produk ni? Click sini Indulge Soothing Eye Gel






OIL FREE HYDRATING GEL

For more info, Click here 
Oil Free Hydrating Gel





OIL FREE EYE MAKEUP REMOVER
For more info, go to Oil Free Makeup Remover


Yang paling best dalam banyak2 Mary Kay punya
Extended Care adalah Body Care!!!
Tak pecaya? Jom tengok =)





SATIN HANDS PAMPERING SET


Produk ni sangat lah terkenal dan menjadi produk kegemaran pengguna Mary Kay.
Terdiri daripada scrub, lotion & moisturizer. Nak lebih info, click sini  
Mary Kay Satin Hand Set




LOTUS & BAMBOO NOURISHING 
BODY LOTION

Nak info yang lebih clear, go to  
Bukan itu saja, ada jugak produk lain yang berasaskan
Lotus & Bamboo ni seperti





RED TEA & FIG NOURISHING 
BODY LOTION
Nak info yang lebih clear, go to  
Bukan itu saja, ada jugak produk lain yang berasaskan 
Red Tea & Fig ni seperti 





MINT BLISS ENERGIZING LOTION FOR FEET & LEGS
Untuk info yang lebih lanjut, click sini Mint Bliss Energizing Lotion





Mary Kay ada banyak lagi body care yang best2..
so, ley la tengok dekat MARY KAY BODY CARE

Mary Kay ada jugak produk untuk LELAKI!!
Jangan ingat lelaki tak perlukan produk kecantikan =)
Produk untuk lelaki adalah MK MEN

MK MEN terdiri daripada MK Men Face Bar,  





Mary Kay juga mempunyai koleksi minyak wangi untuk lelaki dan perempuan.
Untuk maklumat lanjut, boleh la click link dibawah ini =)






Kesimpulannya, Mary Kay ada banyak lagi produk yang tak dapat diletakkan dalam post ni =)
So, kalau nak tengok macam2 lagi produk,
dan maklumat detail, silalah ke laman web rasmi Mary Kay iaitu



TAPI!!! 1 yang best tentang laman web rasmi Mary Kay ialah....
Apa virtual makeover???
Virtual Makeover ni adalah 1 cara untuk kita kenalpasti makeup color yang sesuai untuk kita =)
Selalunya kita just boleh tengok color saja kan?
Kadang2, bila kita tengok color tu nampak ok but bila pakai tak kena pulak dengan kita..
Jadi Virtual Makeover akan bantu kita supaya kita tak rugi bila beli kosmetik..
Senang je nak guna, just pegi je kat 
Then, korang boleh ikut instruction dalam website tu..
Rugi kalau tak try!!
Selamat Mencuba =)



So, bila dah ada yang berkenan dihati 
or nak tau lebih lanjut lagi..
Boleh la hubungi saya :

mamayatie
O17-5884770
E-mail:yatie3358@yahoo.com.my
FB:wan noorhayati
Kalau nak order, boleh la sms@email..tqvm =)


















mary kay mamayatie